HTML

Vállgazd Blog

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének vitablogja.

Játékszabályok

Hogyan értékeljük a hallgatók hozzászólásait? Mire adunk pontot? Itt mindenki megtudhatja.

Friss topikok

  • leányvállalat: A Diákhitel elsősorban azoknak hasznos, akik semmilyen más forrásból nem tudnák finanszírozni tanu... (2013.12.03. 13:45) Pénzügy 1. kérdés
  • Herondale: Hitelfelvétel mellett csak végső esetben döntenék. Ebben az esetben a deviza alapú konstrukciót vá... (2013.11.29. 08:58) Pénzügy 2. kérdés
  • sallaiz: Egy fontos dologról ha jól láttam akkor nem írt senki. Ez az e-útdíj. Bár nem a városi logisztikáh... (2013.11.23. 15:05) ÉFM - 1. kérdés
  • Szántó Rúben: Szerintem ezt nem feltétlen igényelné a várásló közösség, csak a legtöbb szolgáltató vállalatoknak... (2013.11.22. 12:38) ÉFM - 2. kérdés
  • sallaiz: Hátránya még, hogy a hallgatók túl sok információhoz juthatnak hozzá, egyre nehezebb kiszűrni a re... (2013.11.16. 00:47) Információ - 2. kérdés

Linkblog

Tudás- és információ-menedzsment 1. kérdés

2012.11.19. 10:58 palfiildi

Az internet terjedésével lehetővé válik az otthonról végezhető távmunka, ami nem követeli meg egy adott feladaton dolgozó érintettek személyes együttműködését ill. ismeretségét. Milyen előnyei és hátrányai lehetnek az internetre alapozott otthoni távmunkának? Szívesen dolgozna-e tartósan „távmunkásként”?
Inspirációként. http://fn.hir24.hu/karrier/2011/11/09/nem-tehet-tavmunkassa-a-fonok/  http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-466605

Kedves Hallgatók!

 

A korábbi években többször is volt alkalmam a távmunkákkal kapcsolatos blog-kommentekre reagálni, idén ez a téma most kevéssé volt népszerű, összesen kilenc hozzászólás érkezett. A kommentek tendenciája azonban hellyel-közel megegyezik az előző évek tapasztalataival: a távmunka hallgatói körben kevésbé népszerű. Ahogy kristalyviz is írja, Magyarországon a távmunka egyáltalán nem elterjedt, sőt nemzetközi összehasonlításban meglehetősen kevés távmunkással találkozhatunk az országban (ennek fényében viszont egész meglepő, hogy ebben az igen szűk válaszadói körben ketten is rendelkeznek ilyen típusú tapasztalatokkal).

 

Az előnyök és a pozitívumok mérlegelésénél több érv is elhangzott a blog-vitában. Az előnyök között találhatjuk az egyéni időbeosztást, a munkahelyi konfliktusok elkerülését, vagy a távoli ügyfelekkel való kapcsolattartás (utóbbi inkább a vállalatnak lehet hasznos). A távmunkával persze nem biztos, hogy elkerülhetők a konfliktusok, ahogy mz etz, kristalyviz és Daniel0813 írja, de azok valószínűleg kevésbé személyes jellegűek, mint a munkahelyen lennének. A hátrányok listáját magasan vezeti a társaság hiánya és a szociális elidegenedés, de ahogy azt már az elmúlt években is írtam, a közös munkahelyi munka varázsa azért valószínűleg a tényleges munkába állással azért csökkeni fog (vagy lehet, hogy el is illan a főnök vagy az idegesítő munkatársak láttán).

 

Teljes mértékben egyetértek azokkal, akik azt írják, a távmunka szerepe különösen fontos lehet egyes területeken, iparágakban, és kevésbé másokban. A hazai távmunkások például döntően szakértők, műszaki szakemberek és menedzserek, ők teszik ki a távmunkások 2/3-át, míg viszonylag ritkán hallani távmunkában végezhető fodrász vagy mozdonyvezetői állásokról. A vitában nem volt róla szó, de a legtöbben amellett foglalnak állást, hogy a távmunka nemzetgazdasági szempontból igen kedvező lenne. Minden bizonnyal növelné ugyanis a foglalkoztatást a leszakadó térségekben, csökkenne a közúti forgalom, javulna a csökkent munkaképességűek esélyegyenlősége, újabb lehetőségek nyílnának a kismamák számára (erre Ervin is rámutatott), és valószínűleg növelné az infokommunikációs ellátottságot is az országban.

 

Üdvözlettel:

Szántó Richárd

9 komment · 1 trackback

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://vallgazd.blog.hu/api/trackback/id/tr874914294

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1420. Hat mondat, amit minden távmunkázó utál 2013.01.02. 21:36:25

Már jó ideje, hogy a szerző otthonról is dolgozik. A munkaadó számára ez nagyon előnyös, ha nyomon követhető munkáról van szó, mert a munkahelyfenntartással kapcsolatos kiadásokat a munkavállaló állja. A munkavállalónak sem rossz, hogy a bejárásra fo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihalovits Ervin 2012.11.19. 11:30:02

A távmunka egyéni időbeosztást tesz lehetővé, illetve otthonról végezhető, ami bárki, de leginkább például kismamák, helyhez kötött emberek számára vonzó. Ugyanakkor a külső ösztönző hiányát nagyobb belső akaraterőnek kell helyettesítenie, hogy elvégezzék a rájuk bízott feladatokat. Továbbá otthon sokkal több tényező van, ami elvonhatja a figyelmüket, mint a munkahelyen.

Ezeken felül csökkenhet a munkavállaló társasági köre, hiányozhat neki az emberekkel való érintkezés, mivel idejének nagyrészét otthon tölti. Ez akár depresszióhoz is vezethet, ami csökkenti a munkája hatékonyságát.

varangyosbeka 2012.11.19. 20:03:25

Az otthon is végezhető munkával, avagy a "homeoffice"-al kapcsolatban rengeteg tapasztalatom van otthonról. Véleményem szerint ez a fajta munkavégzés egy héten egyszer-kétszer kiválóan végezhető forma, hiszen kényelmes otthonról ügyeket intézni. A probléma ezzel az, hogy otthon rengeteg dolog elvonhatja az ember figyelmét a munkáról, így a folyamatos homeoffice-al a foglalkozásod idővel olyanná válik számodra, mint egy kellemetlen házimunka, amit el kell végezni.
Alapvetően nincs azzal gond, hogy az ember otthonról is tud intézkedni sürgős ügyekkel kapcsolatban, viszont én magamat ismerve nem bírnám ezt a fajta munkát végezni. Ahhoz hogy én a maximumot ki tudjam hozni magamból szükséges az, hogy egy irodában legyek a munkahelyen, és ne az ágyban feküdjek egy laptoppal a hasamon otthon.

Hajron 2012.11.19. 22:10:36

Személyiségfüggő:

* Vannak olyan emberek, akik jobban dolgoznak, ha munkahelyi körülmények között tehetik. Hogy van, aki felügyelje. Meg persze, ott könnyebben jut segítséghez (akár szellemi, akár technikai), ha valamire szüksége van, nagyobb eséllyel lesz a cég birtokában, semmint a konyhapolcon.

* Én tapasztaltam, hogy milyen távmunkásként dolgozni. Szerettem is csinálni, mert egyéni időbeosztás alapján dolgozhattam - akkor, amikor én is akartam. Egyik probléma, hogy sokan csak lébecolnak a munkahelyen. Ha otthon leülnek dolgozni, a saját döntésük, hogy akkor és ott elkezdik megcsinálni a feladatukat.

Egyébként tényleg személyiségfüggő, mert lehet, hogy - amit Ervin említett - hiányoznának neki a kollégái, a társas érintkezés. Azonban az is lehet, hogy pont a kollégái idegesítik, s jobb szeret egyedül dolgozni. Úgy pedig időt spórolhat meg, s a választott társasági körével találkozhat.

Nekem mindkettő munkavállalási forma szimpatikus, a kettő ötvözetét tartom a legmegfelelőbbnek.

Pipumen 2012.11.20. 13:19:26

A távmunka a globális világ szüleménye, így mint olyan, rendkívül függ a technikától - ha nincs internet otthon, és netán határidőre kell dolgozni, nagyon nehézzé válhat a munkavégzés. Ez a fajta függőség sosem pozitív, ráadásul az otthoni környezet nagyon el tudja terelni az illető figyelmét.

Szerintem azonban a legnagyobb probléma az, hogy a távmunkát általában csoportos projektekhez szokták használni, ahol több ember dolgozik együtt, ahol a kooperáció, egymás ismerése, a mindennapi reakciók nagyon sokat számítanak a hatékonyságot illetően. A távmunkánál viszont nincs érintkezés, amely megnehezítheti a munkavégzést.

Nagyon kevés az olyan fegyelmezett, magától sokat elváró ember, aki csakis a munkára tud koncentrálni otthoni környezetben. Abból pedig még kevesebb van, aki be is tudja osztani az idejét.

Véleményem szerint több vele a probléma, mint amennyi az előnye - gyorsabb reagálás egy-egy új tényezőre, komfortérzet.

cidri14 2012.11.21. 20:10:22

Megannyi érv szól a távmunka mellett és ellen egyaránt. Pozitívum, hogy az ember saját maga ura, maga oszthatja be az idejét. Ha éjszaka jobban tud dolgozni, akkor éjszaka dolgozik, míg ezt egy átlagos munkahelyen aligha tehetné meg. A távmunka rugalmas, mivel csak internetet igényel, a dolgoz semmi máshoz nincs kötve. Ha tehát úgy kívánja, beutazhatja a Földet is, miközben dolgozik. Ez a fajta munka a fiatal anyáknak és mozgássérülteknek a legoptimálisabb szerintem, nekik nehezen megoldható az, hogy elhagyják otthonukat.

Negatívum viszont, hogy szociális elidegenedéshez is vezethet. Nincsenek munkatársak, sőt, mivel a házat sem feltétlen kell elhagyni, telhetnek el úgy napok,hetek, hogy a dolgozó senkivel nem érintkezik. Márpedig egy vállalatnak nagyon fontos, hogy dolgozói megvitassák egymás között a problémákat, sokszor így születnek az innovációk alapötletei. Hátrány az is, hogy kevésbé lehet a dolgokat felügyelni. Továbbá az, hogy a távmunkához csak internet szükséges nem mindig igaz. Az olyan további eszközöket, mint fénymásoló, szkenner a dolgozónak így magának kell majd beszereznie.

Az, hogy a távmunka kinek működne kiválóan mégis leginkább a személyiségtől függ. Azok az emberek, akik nem tudják beosztani az idejüket, vagy csak úgy teljesítenek jól, ha valaki percenként rájuk szól, ne vállalják ezt a formát. Én szívesen kipróbálnám a távmunkát, de nem hosszú távon.

mz etz 2012.11.22. 00:23:57

Nem tudok vitába szállni ezekkel a kommentekkel, inkább csak kiegészíteném őket. Mint az előadáson a videóban is láttuk, a dolgozók érintkezése már nem lehetetlen akár kontinensek között sem. Persze máshogy alakul, mint amikor fizikailag van jelen mindenki, de ez a probléma "megszokható".
Emellett (megint csak a videó alapján) néha még hasznos is, ha egy vállalatnak vannak távmunkásai akár más kontinenseken is, mert ez az ügyfelekkel való személyes kapcsolat létesítését könnyíti meg.

Emberi oldalról nézve a dolgot, egy távmunkás megkíméli magát pl. egy dolgozó leszidása miatt kialakó nyomasztó hangulattól vagy akár a munkahelyen ellene irányuló rosszindulattól is (bár ettől nem teljesen).

Hátrányként én is csak a személyes kapcsolatok átértékelődését, a munkahelyi barátságok elmaradását tudom említeni (pl. közös gondok megbeszélése munka után), valamint a hazai és munkakörnyezet egy helyen létezésének veszélyeit.

Összességében van akinek kedvező ez a helyzet, van akinek nem - magamat az utóbbi csoportba sorolnám.

Daniel0813 2012.11.22. 18:17:21

Az internet adta lehetőségeket valóban célszerű kihasználni, mert - többek közt - nagyban megkönnyíti az információáramlás sebességét illetve áthidalja a földrajzi elhelyezkedés problémáit is.
Ami még pozitív, hogy a munkatársak konfliktusai elkerülhetőek.
Az első negatívum is egyben a munkatársak személyes érintkezése nélküli munka, hisz az esetek többségében hasznos az együttműködés, közös gondolkodás a munka szempontjából. Én, személy szerint a hosszútávú távmunka nem kifizetődő, mivel a személyek egymástól elhatároltan dolgoznak, gyakori félreértések születhenek, esetenként nem összeegyeztethetőek a részfeladatok.
Bizonyos részfeladatokat mégis ajánlott ilyen formában megoldani, hiszen időt és pénzt spórolhat a vállalat és bizonyos - főként monoton, egyértelmű - munkafeladatoknál előnyös lehet.
Összességében azt mondanám, hogy a személyes kapcsolattartás a munkatársakkal, vezetőkkel elengedhetetlen hosszú távon.

Petra_08 2012.11.22. 21:49:23

Az otthonról végezhető távmunka azok számára rugalmas, akik pl. távol vannak munkahelyüktől, esetleg kisgyermeket nevelnek. A távmunka vonzó lehet olyan szempontból, hogy a munkaidő kötetlen, azonban ez a tevékenységünk kárára is válhat ha rosszul osztjuk be az időnket. Az otthoni légkörben nagyobb ez elterelődés veszélye, amely egy adott munkahelyen nem valószínű, hogy felmerülne. Ezzel a fajta munkával idő takarítható meg, hiszen nem kell ingáznunk az otthonunk és a munkahelyünk között. Mivel azonban egyedül dolgozunk és nem vesznek körül minket munkatársak, nagyobb az esély a kiégésre és a depresszióra. Sok esetben jót tesz az embereknek, ha kimozdulnak otthonról és nem mindig ugyanaz a megszokott légkör veszi körül őket. Én személy szerint nem tudnád magam elképzelni ilyen keretek között hosszú távon. Számomra a társasági élet nagyon sokat jelent.

kristalyviz 2012.11.22. 23:45:31

Amennyire látom, jelenleg az internetes távmunkák száma/aránya viszonylag kicsi, ma hazánkban nem sok cég kínál olyan állást, amely nem igényli a munkavállaló személyes részvételét.
Az otthonról végezhető távmunka számos előnnyel bírhat. Rugalmasabb időbeosztást tesz lehetővé a beosztott számára, időt és pénzt spórol meg mind az alkalmazott mind a vállalat számára, hiszen az utazást illetve az munkahelyet fizikálisan nem kell biztosítani. Kiküszöbölhetők bizonyos holtidők, melyek egy irodában dolgozó ember esetében elkerülhetetlenek lehetnek, pl. ebéd szünet esetén el kell mennie hosszabb időre, vagy adott esetben a mellékhelyiség távol eshet az irodájától, stb. A munkahelyi konfliktusok ebben az esetben nem jelennének meg. Olyan személyek is tudnának dolgozni, akik valamilyen oknál fogva teljes vagy akár részmunkaidőben sem tudnák megoldani a munkahelyre való bejárást. (Pl. tanulók, kisgyermekes anyukák..)

Vannak olyan emberek, akik számára viszont fontos, hogy beosszák az idejüket, nem feltétlen tudnák kezelni ezt a fajta szabadságot. A csapatban való munkát megnehezítheti, ellehetetlenítheti a távmunka. A legtöbb esetben ugyanis egyszerűen nem praktikus távmunkában megszervezni a munkavállalók munkavégzését. Továbbá nehezebb kontrollálni az alkalmazottakat, illetve egymás munkájára sem látnak így rá, illetve a közösségi munka és az abból származó ötletek pozitív hozadékai is vélhetően kisebb mértékben jelennének meg.

Én személy szerint szívesen dolgoznék távmunkában egyetemi éveim alatt, egyébként pedig a munka jellegétől függ, hogy előnyös-e azt ilyen módon végezni. Alapvetően nem zavarna a munkahelyi társaság hiánya akkor, ha rövidülne a munkaidőm, s annak leteltével pedig nyilván arra fordíthatnám szabadidőm, ami számomra a legkívánatosabb..
süti beállítások módosítása